WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Haber

thumb
Admin 07 Mayıs 2024 | Salı - 15:53

Mandela Etkisi Nedir?

Mandela Etkisi, insanların gerçekleşmeyen bir olayın kişisel anılarını paylaştığı bir olgudur..

 

Mandela Etkisi, insanların gerçekleşmeyen bir olayın kişisel anılarını paylaştığı bir olgudur.. Bir olayın (kişi veya nesnenin) aslında gerçek olmadıklarında gerçek olduğuna dair kolektif inancı ifade eder.

 

1. Mandela Etkisi Nedir?

Mandela Etkisi, insanların gerçekleşmeyen bir olayın kişisel anılarını paylaştığı bir olgudur.. Bu fenomen adını 2013 yılında ölen Güney Afrikalı bir politikacı olan Nelson Mandela'dan almıştır. Mandela Etkisinin neden meydana geldiğine dair birçok farklı teori var.. Bazı insanlar bunun bir zaman yolculuğu biçimi olduğuna inanıyor. Diğerleri Mandela Etkisinin bir tür kitle histeri veya kolektif bir hafıza kaybı olduğunu düşünüyor.

 

2. Mandela Etkisi ve hafıza

Mandela Etkisi, insanların gerçekleşmeyen bir olayın kişisel anılarını paylaştığı bir olgudur.. Adı, Nelson Mandela'nın 1980'lerde hapishanede öldüğü ve 1990'larda hapishanede öldüğü 1990'ların aksine serbest bırakıldığı fikrinden geliyor. Mandela Etkisinin Beatles'ın hiç ayrılmadığı, Paul McCartney'nin 1966'da öldüğü ve Dünya'nın düz olduğu fikri de dahil olmak üzere birçok örnek vardır.

 

3. Mandela Etkisi ve Gerçeklik

Mandela Etkisi, insanların gerçekleşmeyen bir olayın kişisel anılarını paylaştığı bir olgudur.. Terim ilk olarak 2007'de New York Times tarafından icat edildi ve Ocak 2018'de hit FOX TV programı “The X-Files” tarafından popüler hale getirildi. Terim, 5 Aralık 2013'te ölen Nelson Mandela'nın adını almıştır. Mandela Etkisi bazen “Mandela Zaman Yolculuğu Etkisi” olarak da adlandırılır.

 

4. Mandela Etkisi ve Gelecek

Mandela Etkisi, insanların gerçekleşmeyen bir olayın kişisel anılarını paylaştığı bir olgudur.. Terim, 2016'da bir Reddit kullanıcısı tarafından icat edildi ve birçok insanın bir olayı başlangıçta deneyimlenenden farklı bir şekilde hatırlayabildiği fikrini ifade ediyor. Bu fenomenin sayısız örneği var, bazıları oldukça tuhaf. Örneğin, insanlar “The Rocky Horror Picture Show” filmindeki “The Time Warp” şarkısını “Ben o tür bir kız değilim” sözleriyle hatırlıyorlar. ancak, filmde bu sözler yer almıyor. Birçok insan şarkıyı “Ben o tür bir kız değilim” sözleriyle hatırlıyor, "Ve hatta bazıları” The Time Warp “ın orijinal olarak bu sözlerle yazıldığına inanıyor.

 

The new common language will be more simple than the existing European languages. It will be as

Nelson Adam

Paylaş: